Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Pravidla pro sestavování jídelního lístku

Pravidla pro sestavování jídelního lístku

Jídelní lístky

Každý člověk má jiné chutě a podle toho si také sestavuje svůj domácí jídelníček.

Sestavování jídelního lístku v ŠJ ovlivňuje řada faktorů

  • limit finančních prostředků
  • možnosti dodavatelů
  • stravovací návyky našich klientů
  • spotřební koš
  • výživová doporučení pro dětské strávníky

 

Požadavky současných strávníků

  • stravovací návyky, které si přináší z domova
  • stravovací návyky odkoukané od spolužáků
  • stravovací návyky, které si dítě vytvoří po zhlédnutí reklamy

 

Naším úkolem není vařit podle televizní reklamy, i když by to naši malí strávníci přivítali, ale vařit zdravě a také vychovávat ke zdravému životnímu stylu.